Dure kledingstukken zijn vaak een investering en het is dan ook belangrijk om deze goed te onderhouden. In deze blog zal ik bespreken waarom het onderhouden van dure kleding belangrijk is en hoe de droogkuis van Voss Textielreiniging kan helpen om uw kledingstukken in goede staat te houden.

Droogkuis Antwerpen<br />
Wasserij Antwerpen

Waarom naar de droogkuis gaan?

Als het aankomt op het onderhouden van dure kleding, is het vaak beter om naar de droogkuis te gaan dan het zelf thuis te wassen. De meeste kledingstukken hebben speciale behandeling nodig om hun vorm en kleur te behouden, en de droogkuis heeft de kennis en apparatuur om deze behandeling te bieden. Bovendien kan zelfs het wassen van sommige kledingstukken thuis de stof beschadigen of krimpen, wat de levensduur van het kledingstuk kan verkorten.

Risicobeperking en verzekering

Het gebruik van de droogkuis kan ook gezien worden als een soort risicobeperking of verzekering voor uw kledingstukken. Door uw dure kledingstukken naar de droogkuis te brengen, bent u ervan verzekerd dat deze op de juiste manier behandeld zullen worden en dat u geen risico loopt op het beschadigen van uw kledingstukken tijdens het wassen thuis.

Speciale machines

Bij Voss Textielreiniging beschikken wij over speciale wasmachines met automatische zeepdosering en afwerkapparatuur die doormiddel van stoom de kledij terug in hun plooi laten vallen. Deze machines zorgen ervoor dat uw kledingstukken niet alleen veilig gereinigd worden, maar ook gestreken en in de juiste vorm teruggebracht worden. Dit is vooral belangrijk voor delicate stoffen die gemakkelijk kreuken en waarvoor het moeilijk is om ze thuis goed te strijken.

Kosten vs waarde?

Bij het “normale onderhoud” hanteren wij een vuistregel namelijk dat als de kost van het reinigen van het kledingstuk minder dan 10% van de aankoopprijs is , het beter is om het naar de droogkuis te brengen voor een professionele reiniging.
Dit is vooral het geval voor kledingstukken gemaakt van delicate stoffen zoals zijde, wol, kasjmier en linnen. Deze stoffen zijn vaak niet geschikt voor thuiswassen en vereisen een speciale behandeling om hun oorspronkelijke glans en zachtheid te behouden. Door deze kledingstukken regelmatig naar de droogkuis te brengen, kun je ervoor zorgen dat ze er langer als nieuw uitzien en voelen, waardoor je een betere waarde krijgt voor je geld en je garderobe investeringen beschermt.

Het is vaak het risico niet waard om enkele euro’s te besparen en dan de kans te hebben dat het kledingstuk thuis kapot gaat tijdens het reinigen.

Dit is uiteraard maar een vuistregel, u kan altijd voor elk stuk naar de droogkuis gaan, zeker de hele dure. 

Laatste gebruikelijke onderhoudstips, maar toch snel vergeten.

Naast het gebruik van de droogkuis zijn er ook enkele algemene onderhoudstips die u kunt gebruiken om uw dure kledingstukken in goede staat te houden tussen de bezoeken aan de droogkuis door. Het is bijvoorbeeld belangrijk om kledingstukken op te hangen op een kledinghanger in plaats van op te vouwen, om zo kreuken te voorkomen. Daarnaast kunt u vlekken het beste zo snel mogelijk behandelen en vermijden om teveel parfum of deodorant op uw kleding te gebruiken, aangezien dit de stof kan beschadigen.

Stel je vraag via whatsapp