Selecteer een pagina

Het is belangrijk om je dekbed regelmatig te reinigen om het fris en hygiënisch te houden. De meeste dekbedden kan u zelf wassen wanneer uw wasmachine groot genoeg is. In vele gevallen is het echter beter om het te laten reinigen door een specialist. Bij Voss Textielreiniging zijn we gespecialiseerd in het reinigen van dekbedden, zodat ze er weer als nieuw uitzien en fris ruiken. In deze blogpost beantwoorden we de meest gestelde vragen over het reinigen van een dekbed en geven we tips voor het onderhoud ervan.

dekbed reinigen

Hoe werkt het reinigen van een dekbed?

Bij Voss Textielreiniging maken we gebruik van verschillende reinigingsmethoden, afhankelijk van het type dekbed en de stof waarvan het is gemaakt. We beginnen met een grondige inspectie van het dekbed om eventuele vlekken of beschadigingen te identificeren. Vervolgens kiezen we de juiste reinigingsmethode en gebruiken we milieuvriendelijke reinigingsmiddelen om het dekbed te reinigen. Ten slotte wordt het dekbed grondig gespoeld en gedroogd, zodat het weer fris en schoon is.

Kan je een dekbed zelf wassen?

Het is mogelijk om een dekbed zelf te wassen, maar het is niet altijd aanbevolen. Sommige dekbedden hebben speciale reinigingsvereisten en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je het dekbed niet beschadigt tijdens het wassen. Bij twijfel is het daarom altijd beter om je dekbed te laten reinigen door een specialist.

Hoe vaak moet je een dekbed wassen?

Het wassen van je dekbed is belangrijk om ervoor te zorgen dat het schoon en hygiënisch blijft. Maar hoe vaak moet je dit eigenlijk doen? Over het algemeen wordt aangeraden om je dekbed ten minste eens per jaar te wassen. Als je last hebt van allergieën of als het dekbed veel wordt gebruikt, kun je ervoor kiezen om het vaker te wassen. Let wel op dat het niet altijd mogelijk is om een dekbed in de wasmachine te wassen, afhankelijk van het materiaal en de grootte.

Hoe vaak moet je dekbed vervangen?

Een dekbed gaat niet oneindig lang mee en zal uiteindelijk vervangen moeten worden. Over het algemeen wordt geadviseerd om een dekbed eens in de vijf tot tien jaar te vervangen. Dit hangt natuurlijk af van de kwaliteit van het dekbed en hoe intensief het wordt gebruikt. Als je merkt dat je dekbed dunner wordt, klonten heeft of niet meer zo comfortabel aanvoelt als voorheen, is het tijd om het te vervangen.

Hoe krijg je gele vlekken uit dekbed?

Gele vlekken op een dekbed zijn helaas niet ongebruikelijk. Dit kan veroorzaakt worden door zweet, lichaamsoliën en andere lichaamsstoffen. Het beste is om het dekbed zo snel mogelijk te behandelen om de vlekken eruit te krijgen. Was het dekbed zoals voorgeschreven en gebruik een vlekverwijderaar om de gele vlekken te behandelen voordat je het in de wasmachine doet. Voor donzen dekbedden is het belangrijk om een speciaal donzen wasmiddel te gebruiken om schade te voorkomen.

Waar kun je je dekbed laten wassen?

In de regio Antwerpen, kan u uw dekbed binnenbrengen in 1 van onze vestigingen in Berchem en Edegem. Wij hebben ook een partnernetwerk in de zuidrand van Antwerpen waar u dit aan dezelfde prijs kan afleveren.

Wat kost het om een dekbed te laten reinigen?

De kosten voor het reinigen van een dekbed bij Voss Textielreiniging zijn afhankelijk van het type dekbed en de grootte ervan. We bieden echter eerlijke en betaalbare tarieven die vergelijkbaar zijn met die van andere professionele reinigingsbedrijven. Onze prijzen variëren tussen de 19,50 en 39,50 euro

Hopelijk kan u hier alvast mee aan de slag! Heeft u nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren!

Stel je vraag via whatsapp